Tips för att hålla motivationen uppe och träna på sommaren

1: Träning på morgonen

När du tränar på morgonen har du resten av dagen på dig att vara spontan och njuta av sommaren.
Du kan till exempel börja dagen med Yoga. Yoga är ett bra sätt att börja dagen. Genom att utöva yoga direkt på morgonen fyller du på dina energireserver för resten av dagens aktiviteter. När du tränar på morgonen när det är svalare undviker du också att din träning påverkas av solens UV-strålar.

2: Flytta träningspasset utomhus

Kommer du inte ut och tränar på sommaren heller? Vill du hellre gå till stranden eller ligga i trädgården? När sommaren är här kan du flytta din träning till trädgården. För många människor är träning i trädgården mer som en rolig lek. Har du barn? När de leker i trädgården kan ni skapa sommarminnen tillsammans. Var med när de spelar bollspel, fångar boll eller hoppar Hopprep.

3: Träna tillsammans med andra

Planera in träningspass med andra och gör det till en naturlig, rolig och social del av din vardag. Det är lättare att hoppa över ett träningspass när du inte har bokat tid med andra. Om din vän, partner eller pappa väntar på dig är det mycket mer sannolikt att du kommer iväg.

Tre bra anledningar att träna tillsammans med andra:


1. Studier har visat att du får ett mer varierat och intensivt träningspass med en träningskompis.

2. Om du ligger på soffan är det lättare att komma igång när du vet att din träningskompis väntar på dig.

3. Många styrkeövningar kan göras i par. Om du lyfter tunga vikter i bänkpress är det alltid en bra idé att ha en spotter som hjälper dig.

4: Träningsutrustning

Om du ska åka till ett semesterhus, till stranden eller på utlandssemester är det en bra idé att ha träningsutrustning som är lätt att få plats med i väskan. På så sätt har du ditt eget lilla gym på semestern som du kan träna med var som helst och när som helst.


Så, nu är du redo att möta sommaren med våra 4 enkla tips!