Medicinboll - Slamball - Wallball

Vad är en medicinboll?
Det är en massiv boll som används vid olika sorters träning. De är ofta tillverkade av gummi, men andra förekommande material kan vara läder, nylon och liknande. Medicinbollar har varit ett ganska underskattat träningsredskap, men de har blivit allt mer populära de senaste åren.
Allt fler människor inser möjligheterna till varierad och funktionell träning med en medicinboll. Förutom vanlig träning används medicinbollar också vid rehabilitering och inom idrottsmedicinen. 

Vad är en slamball?

Slamball är avsedd att användas för högintensiva övningar, där man kastar bollen hårt mot marken eller en vägg och fångar den på nytt. Detta skapar en plyometrisk effekt som ökar muskelstyrkan, förbättrar explosiviteten och ökar konditionen.
Slamball kan användas i olika träningsprogram, inklusive crossfit, funktionell träning och konditionsträning. Det är också ett bra verktyg för att förbättra koordination, balans och reaktionshastighet.

Vad är en wallball?

En wallball är en träningsboll som används för att utföra olika styrke- och konditionsövningar. Den är oftast gjord av gummi eller läder och finns i olika vikter, vanligtvis mellan 2-14 kg.
En vanlig övning med en wallball är "wallball shots", där man kastar bollen mot en vägg och fångar den på nytt. Detta skapar en plyometrisk effekt som ökar muskelstyrkan, förbättrar explosiviteten och ökar konditionen.
En wallball kan likna en medicinboll, men skiljer sig åt genom att den är mjukare och vanligtvis något större, vilket gör den lättare att kasta och fånga.