Skivstänger

Funderar du på att köpa en skivstång?

Det är ett bra val om du vill börja köra styrketräning hemma. Skivstången är enligt många det absolut bästa träningsredskapet som finns. Dels för att det går att träna hela kroppen, dels för att man kan ta mycket vikt och dels för att man lätt kan anpassa tyngden med hjälp av viktskivor.

Det finns inget annat träningsredskap som man kan göra lika många övningar med som med skivstänger, och i topp på det kan man göra otroligt många varianter på övningarna. Det går att styrketräna sittande, liggande, stående och framåtlutad. Man kan också underlätta och stabilisera träningen med hjälp av träningsbänk och skivstångsställning.

Vikt, längd och storlek på skivstänger

Skivstänger är ca 150-220 cm långa och väger mellan 5-20 kg, men de sorteras inte efter vikt och längd, utan på ett annat sätt. I varje ände på skivstången sätter man på viktskivor. En viktskiva har ett hål med en viss diameter. Den diametern på hålet på viktskivan måste överensstämma med diametern på skivstången ände. Det är för att den ska sitta perfekt. Skivstänger sorteras därför efter vilken diamter de har där viktskivorna ska sättas på.

Det finns två storlekar:
Skivstänger 25mm
Skivstänger 50mm

Börja styrketräna med skivstång du med! Hos oss hittar du skivstänger och tillbehör.

Känns det fortfarande som en djungel att hitta rätt skivstång? Läs vår Skivstångsguide!