Roddmaskin köpguide

En roddmaskin kan vara det perfekta träningsredskapet om du vill kunna träna effektivt och skonsamt och till en relativt låg kostnad. Med hjälp av en roddmaskin kan du träna hela kroppen och ben, armar, rygg, och mage belastas rejält men ändå skonsamt på grund av de mjuka rörelserna. Effekterna av träning med hjälp av en roddmaskin är många, beroende på hur du lägger upp dina träningspass. Styrka, explosivitet, uthållighet och fettförbränning, allt går att träna med detta träningsredskap.

Klicka här för at se våra roddmaskiner.


Att välja roddmaskin

På de flesta roddmaskiner regleras belastningen genom magnetiskt motstånd eller med hjälp av luftflöde (eller med en kombination av dessa) samt vatten.


Luft: Belastning genom luftflöde upplevs av de flesta ge den mest naturliga känslan av rodd på vatten, belastningen och rörelserna blir mjuka och föredras av de flesta entusiaster.


Magnetisk: En roddmaskin med magnetisk belastning är mycket tysta när de används, de är också kortare och kräver därmed mindre plats. Denna typ av roddmaskin är vanlig bland köpare som ska använda sitt träningsredskap i hemmet.

Vatten: En roddmaskin med vatten motstånd ger en mjuk och behaglig rörelse och en upplevelse som är så nära man kan komma som en roddbåt på vatten. Lite dyrare i inköp men är det bästa valet för riktiga rodd entusiaster.

Elektronisk display på roddmaskin
Displayen på en roddmaskin visar ofta grundläggande fakta om träningspasset som kaloriförbrukning, tid, distans, hastighet, drag per minut och totala antalet drag. I de olika produktbeskrivningarna finner du detaljerad information om vad de olika roddmaskinernas displayer visar.

Förvaring av en roddmaskin
Roddmaskiner kan vara upp mot 2 meter långa så det är viktigt att du kontrollerar hur mycket plats du har för ditt träningsredskap innan du köper det. Det finns ett flertal modeller av roddmaskin som är hopfällbara vilket kan hjälpa dig om du har begränsat med utrymme.

För vem passar en roddmaskin?
Eftersom du själv bestämmer hastighet och belastning när du tränar med en roddmaskin är detta ett redskap som passar alla. Du tränar kondition och styrka så hårt eller så lätt du själv vill. En roddmaskin är enkel att använda men om du använder fel roddteknik kan din rygg belastas felaktigt - se information i produktbeskrivningen om hur du använder roddmaskinen på bästa sätt. Om du är överviktig, över 50 år gammal eller i väldigt dålig form bör du kontakta din läkare för en hälsoundersökning innan du börjar träna.

Garanti
Det är viktigt att du får med en bra och omfattande garanti när du köper din roddmaskin. Det är en skön trygghet att veta att om något skulle gå sönder i roddmaskinen så får du hjälp utan att det kostar en förmögenhet. Att investera i en roddmaskin är ofta ett klokt beslut men det innebär en kostnad och det kan vara skönt att veta att du har ett bra garantibevis. I produktbeskrivningen finner du information om garanti men vi hjälper dig gärna om du kontaktar oss direkt.

Sammanfattning
Med en roddmaskin kan du dra fördel av alla effekter som träninsgformen rodd innebär - i ditt hem eller på arbetsplatsen. En roddmaskin är ett utmärkt träningsredskap för dig som vill bygga muskler, förbränna fett, få god kondition och uthållighet. Med en roddmaskin kan du ge dig själv rejäla och effektiva träningspass som involverar hela kroppen och de flesta muskelgrupper.


Tveka inte att kontakta oss om du känner dig osäker på vilken roddmaskin som är bäst för just dina behov, vi hjälper dig gärna!